Header Ads

Хто побудував Стоунхендж

На думку ряду вчених, Стоунхендж являє собою «кам’яний комп’ютер», що використовувався кимось у далекому минулому і зберігає інформацію, «програми» і знання, які становлять для сучасного людства величезний інтерес. Зокрема, про те, хто побудував Стоунхендж, існують тільки припущення.

На жаль, в письмових джерелах ніяких відомостей з цього приводу немає. Однак існують легенди, в яких споруда Стоунхенджа пов’язується з ім’ям мага і чародія Мерліна, який, за переказами, говорив : «Не смійся, що не поміркувавши… в цих каменях прихована таємниця і цілюща сила їх проти багатьох хвороб. Велетні в давнину принесли з далеких земель Африки…
І немає серед них каменя, не наділеного силою чарівництва «. Англієць Джеффрі Монмаузскій у своїй » Історії» говорив, що Мерлін Мудрий — легендарний будівельник Стоунхенджа — реальна історична особистість, і що він переміщував гігантські камені, використовуючи надлюдські можливості. Стародавні перекази кажуть, що камені Стоунхенджа пересувалися за допомогою левітації. Передбачається, що левітація могла бути викликана силою звуку і думки. Англійські дослідники, зокрема, Ентоні Роберті, виявили у фольклорі і традиційної історії Стародавнього світу згадки про жили колись велетнів і » літаючих драконів «.
Цікаво відзначити, що сам Стоунхендж і що знаходиться недалеко від нього маленьке місто Вамінстер розташовані в районі, де часом спостерігаються дивні явища : польоти і посадки НЛО, тут бачили невідомих велетнів і їх сліди, чули звуки » незримих пішоходів «… Подібні явища помічалися в цих місцях і в давні часи. У записках Джона Обрі 1670 згадується дивне привид, помічений недалеко від Спрінчестера. На питання : добрий дух ти чи поганий? — Від привида відповіді не було отримано, але істота зникла, залишивши надзвичайний запах і мелодійний дзвін. В даний час у цьому місці також відбуваються надприродні явища. Одного разу група людей, що знаходилася в районі Стоунхенджа, почула клацали звук, що йшов від каменів. У переляку люди почали тікати, а звук при цьому піднявся в небо. У результаті виникло щось, що нагадує гігантське обертове вогняне колесо, яке теж пішло вгору. Пізніше, коли бачили все це люди перебували вдома і відпочивали, вони помітили, як перед ними матеріалізувалася жіноча фігура, одягнена в жовте. У неї було довге волосся і зачіска, як у єгиптянок давніх часів…
У 1954 році місцевий фотограф виявив на своїх фотографіях Стоунхенджа промінь прожектора, що б’є в хмарне лютневе небо від центрального каменю. У 1968 році Артур Шаттлевуд бачив непізнані літаючі об’єкти безпосередньо поблизу виходу вогняного кола, виник прямо з каменів Стоунхенджа. Коли спостерігач підійшов до НЛО ближче, останній надзвичайно швидко пішов у небо.
Що стосується цілющої сили каменів Стоунхенджа, то мудрець Мерлін, очевидно, не перебільшив. Так вважають, зокрема, російські вчені. Академік РАН Роман Авраменко вважає, що сукупність елементів кромлеха служить свого роду фазованими антеною гратами, яка дозволяє концентрувати Стоунхенджу енергію вакууму, в тому числі і цілющого. Помічено, що подібними властивостями володіють і єгипетські піраміди. Що мав на увазі Мерлін, стверджуючи, що камені Стоунхенджа чарівні, залишається загадкою й донині. Відкриється вона, чи цієї таємниці нам краще не знати ?..


Немає коментарів