Header Ads

Вчені відтворили зовнішність чоловіка, якого по-звірячому вбили у VI столітті

Дослідники Університету Данді з Центру з анатомії та ідентифікації людини (CAHID) реконструювали зовнішність людини, яка була по-звірячому вбита у шотландській печері 1400 років тому
Про це повідомляється на сайті університету Данді.
Скелет загиблої людини був у неприродному положенні, зі схрещеними ногами, а кінцівки були придавленими великими каменями.
Дослідники Центру змогли детально описати характер травм, а також реконструювати його зовнішність.
Учені встановити, що це була достатньо молода людина, яка загинула від п’ятьох важких ударів по голові. Перший удар був нанесений предметом з круглим перетином, переламавши зуби з правої сторони.
Другий удар зламав щелепу з правого боку. Третій удар прийшовся по щелепі та збив покійного з ніг. Четвертий був націлений на вбивство людини, проломивши йому голову. І останній удар був нанесений іншим видом зброї та проломив верхню частину черепа.
Зразки кісток, відправлені на радіовуглецевий аналіз, вказали на те, що чоловік помер десь між 430 і 630 роками.
"Поки ми не знаємо, чому ця людина була вбита. Розміщення останків дає нам уявлення про культуру тих, хто поховав його. Можливо, його вбивство стало результатом міжособистісного конфлікту, або був там жертовний елемент, що мав відношення до його смерті? " – прокоментували знахідку в Центрі.


Немає коментарів